Kyrklanet – En vän i höstmörkret

Kyrklanet handlar om mycket mer än spelandet. Ett lan ger människor som spelar möjlighet att träffas och utöva sin hobby ihop. Vi vill även att de som inte spelar ska vara välkomna att delta i vårt lan, så möjligheten att titta på film, umgås och spela brädspel finns också.

Som namnet avslöjar är Kyrklanet även ett lan på kristen grund. Vi bjuder in Jesus till att vara del av våran gemenskap under lanet. Det finns även ett bönerum och under kvällarna kommer vi ha andakter. Under lanet erbjuds även seminarier som kopplar ihop kristendomen och spelandet. Kyrklanet har funnits med länge, faktiskt längre än många av deltagarna. Det första lanet var det bara två datorer som man turades om att spela på.

Vi arrangörer

Vi som arrangerar kyrklanet är ett gäng ambitiösa volontärarbetare med bakgrund inom Lundhagskyrkan och lång vana av ungdomsarbete. De flesta av arrangörer och medhjälpare har gått scouternas kurs “trygga möten” som syftar till att barn ska vara trygga i sin fritidsverksamhet. Det handlar om sådant som att vara en schysst kompis men också att ledare har kunskap och mod att reagera om något händer.